torsdag 17 maj 2012

Svaren om Wordpress.

Tack för alla svar hörni!


Jag kan sammanfatta det som följande:
Verkar inte vara världens bästa idé att byta till WP. Ska man ha det bra där måste man betala, och då kan jag ju lika gärna skaffa en egen domän. Dessutom verkar det inte gå att få en bloggroll med senaste inläggen och det vill jag ha.


Så, vad återstår?


Att förlora läsare för att jag byter blogg köper jag inte. När jag bytte till den här ökade mina läsare med kanske fyra gånger, trots att jag hade gamla bloggen 2006-2011. Och de flesta har som sagt hittat hit själva. Det beror nog snarare på vad man skriver om, och så lite flyt på det.


Men, ingen verkar så pepp på en oanonym blogg. Chockerande! Så jag vet inte vad jag ska göra. Faktiskt. En oanynom blogg skulle dock fortfarande innebära att jag skriver om samma saker. Det lovar jag. Fast såklart lite mer om böcker och sånt, och det gillar kanske inte alla.


Idag ska jag träffa Hanna Lans för första gången, ni vet hon som har skrivit Som någon annan bäddar. Kanske har hon något tips. Känner för att bestämma mig under helgen. 


Hörs.


11 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Å andra sidan: att betala en tusenlapp för domän + webbhotell och få en plattform som du kan använda för marknadsföring av dig själv + din bok är ju knappast mycket pengar? :)

Anonym sa...

Jag har det bra på WP, och jag betalar inte. Dessutom kan du lösenordsskydda inlägg, plus att du kan göra de helt privata så att ingen ser om du skulle vilja det. Så jädra svårt var/är det inte att förstå hur det hela är inne på WP. Det finns säkert en hel del jag måste lära mej mer om, men det kommer... kram

Duktiga Tjejen sa...

Egon: Exakt. Det är ju det jag menar. Då kan jag ju lika gärna köpa en egen domän och slippa Wordpress. Mycket bättre. Men jag vill ha alla widgets och det som finns till blogger, och det verkar varken finnas till egen domän eller till WP. Thats the problem, not the money ;)

Tears&Pearls: Det är säkert inte svårt, men det verkar som sagt inte vara lika bra som blogger. Då tappar det sin mening...

Cinderalley sa...

Om du köper en egen domän att blogga på kommer du med största sannolikhet ändå att hamna på Wordpress - fast WordPress.org som är både gratis (förutom kostnad för domän och webbhotell då alltså) och SÅ mycket bättre än WordPress.com. Jag använder WP på egen domän och skulle aldrig ens överväga någon annan bloggplattform.

Men så jobbar jag ju heltid med att installera och koda bloggar och hela webbsajter byggda i WordPress åt kunder också, och det är ju betydligt trevligare att använda sig att av ett system som man kan utan och innan.

Om du undrar något om WP på egen domän så får du för övrigt gärna fråga eftersom jag vet ALLT (typ) om det :)

Anonym sa...

Och jag vill bara säga att det är med skräck jag klickar in här och hoppas att inte tekniken ska bråka igen men det gick ju fint idag, igen ...
Vad roligt att du ska ge ut din bok innan årets slut, precis som jag. Jag vill läsa din bok såklart.
Hoppas nu du kommer fram till ett klokt beslut angående bloggen. På detta plan kan jag inte vara till någon hjälp dessvärre, men nej, en anonym författare funkar inte. :-)

egoistiska egon sa...

Cinderally skrev det jag tänkte, med egen domän hamnar du antagligen med wp iaf. Eller ja, skulle rekommendera det då. Sjukt smidigt istället för att bygga egen sajt från grunden!

Bubbel sa...

Kan tyvärr inte råda dig om den tekniska biten då jag är helt novis i ämnet men tror inte att du kommer förlora "anhängare" om du avanonymiserar din blogg! :) Gör det som känns bäst för dig och SJÄLVKLART ska du ta alla tillfällen i akt att marknadsföra din bok, hejja dig! stor kram Bubbel

Emmas Bokhylla sa...

Jag har kraschlandat här i Sverige och håller precis på att vakna till live och upptäcker först nu att din bok snart är på G! *dansar glad jigg* Det skall bli otroligt roligt att få läsa den!!

Duktiga Tjejen sa...

Cinderalley & Egon: Mitt problem är att jag är KASS på sånt här. Fattar verkligen ingenting. Blogger har jag åtminstone lärt mig någorlunda, men att sätta mig in i wordpress är som en helt ny värld. Skulle behöva sjukt mycket hjälp :( Min kille jobbar ju som systemutvecklare, så han kan säkert allt sånt. Men när han håller på fattar jag inte heller nått. Får se hur jag gör och är jättetacksam för tips och råd!

Fröken Svensson sa...

Jag följer då med vart du än hamnar ;) Som jag har förstått det (?) så är det fler bloggare på WP och att man därför får fler läsare, men jag vet inte. Har ju inte WP själv ;)
KRAM

Christina sa...

Hej!
Jag skulle nog rekommendera Wordpress ändå, som andra sagt här man kan ju bygga upp en hel website genom dem. Har precis avslutat min utbildning i marknadsföring genom sociala medier och Wordpress är den mest flexibla lösningen och kostar inte så mycket per år ändå. Det finns dessutom många som är duktiga på att koda och kan hjälpa dig, du behöver ju inte göra allt själv :-) En oanonym blogg skulle ju innebära att du skulle marknadsföra dig som författare också, så du behöver väl bestämma vad du har för mål. Vad som ska vara privat och publikt. Ska bloggen vara din "hub" för boksläppet? Hur som helst, jättekul att du ska ge ut din bok!