måndag 25 juli 2011

Fantasmas?Jag sover alltid med öronproppar (ALLTID, de är som en drog) och slipper därmed vakna av onödiga ljud på natten. Mycket, mycket skönt.

Imorse hade dock killen vaknat av att TV:n hade satt igång sig själv och efter det hörde han två stycken "tramp" som om någon klev på knarrande trä i förrådet (vi har parkettgolv där). Han hade gått upp och tittat överallt men inte sett någonting.

Har ni sett Paranormal Activity? Jag kunde inte sova efter den och fick lägga alla knivar i en skål med iskallt vatten och rigga en fälla in till köket. På fullaste allvar. Och jag blir typ aldrig rädd av filmer. Nästan så rädd blev jag imorse, och jag som alltid har känt mig trygg här eftersom vi har säkerhetsdörr och bor högst upp.

Så ärligt talat, vad fan var det där för något?

20 kommentarer:

De kallar mig Skrållan sa...

Ett spöööökeee så klart! ;-)

(Jag tror lite-lite-lite på spöken.)

Hanna sa...

Vi har sex stycken spöken i vårt hus. Inte alltid trevliga, men vi har lärt oss att co-exist. :)

Trillingnöten sa...

Herregud, jag hade blivit helt galet rädd! Vem vet! Det kanske var ett spöke för en TV slår inte på sig själv...eller?

Christel sa...

Läskigt! I mitt barndomshem brukade mina föräldrar vakna av knarrande fotsteg i trappen som sen fortsatte upp och förbi deras rum och stannade precis utanför mitt rum, och sen hördes alltid ett par tunga andetag när fotstegen stannat. Det där hände ett par gånger i månaden, alltid två nätter på rad. Skitkonstigt! Det kändes lite obehagligt men egentligen aldig läskigt. Det kanske var ett snällt spöke, jag vet inte. :)
Men du, jag har läst nånstans att om man tror att man har ett spöke ska man säga åt det, högt och tydligt, att sluta störa. Tydligen respekterar spöken det. Haha, jag vet inte om det funkar men det kan ju vara värt att testa!

Duktiga Tjejen sa...

Uuuf, jag ryser, speciellt åt det du skrev Christel. Jag ska be Monki be det lite vänligt att kanske avlägsna sig nästa gång...

Anonym sa...

Har sett och känt av mycket sådant, speciellt i stugan.. /Sus

TRÄNINGSLYCKAN sa...

Fyy vad obehagligt!! :(

Lena i Nica sa...

Jag har inte sett Paranormal Activity så jag måste fråga - "lägga alla knivar i en skål med iskallt vatten"??

1.) Tycker spöken inte om kallt vatten?
2.) Slutar inte vattnet vara kallt efter en stund i rumstemperatur?

Om det finns spöken tycker jag lite synd om dem här i Nicaragua för det måste vara jättesvårt att få folks uppmärksamhet jämfört med supertysta välbyggda lägenheter i Sverige. Det är nå'nting som klampar/släpar sig fram över vårt tak nästan varje natt men jag har alltid utgått ifrån att det är en stor leguan.

Duktiga Tjejen sa...

Lena! Hej! Det med knivarna i kallt vatten var för att inte någon skulle kunna göra något i sömnen; stoppa händerna i vatten = man vaknar förhoppningsvis. Det är nog rätt stor chans att det är en iguana på ert tak, lets hope...

Lala sa...

Uff. I perioder går det bra att se skräckfilm men i andra perioder blir jag helt förstörd. Speciellt av sånna filmer som Paranormal activity, Blair witch osv när man aldrig får veta vad fan det är. Då jobbar min hjärna på högvarv! 2-3 ggr har jag vaknat i vårt hus av att det knackar på vår glasinnerdörr. LIVRÄDD. Men jag vet inte om jag drömmer om knackningarna eller verkligen hör dem? Jag vaknar iaf av nånting? huuu. Det är så najs maj-juni då det är ljust dygnet runt;D

Anna sa...

Vad skönt att se att man inte är ensam som alltid sover med öronproppar. Det är verkligen hur skönt som helst att plugga i propparna när man går och lägger sig och stänga ute alla störande ljud. Jag sover så mycket djupare och bättre när jag slipper bli störd när jag sover. Fler borde verkligen testa öronproppar. Hur skönt som helst. Kan dock vara beroendeframkallande, fast det kan man leva med. Jag gillar känslan av att plugga in skumpropparna i öronen och höra hur de stänger ute omvärlden allt mer för att till slut bli helt tyst. Ibland får jag lite ont av propparna. Har du något bra tips på sköna öronproppar att sova med?

Duktiga Tjejen sa...

Lala: exakt, önskar att det var så ljust året om...

Anna: En allierad! Jag är heöt klart beroende av öronproppar. Jag får ont om jag har förstora eller stoppar in dem för långt, mitt tips är sånna från apoteketl i storlek S (nume rär de bruna, förut var de gula). Har du testat dem? Shit, jag låter som en riktig earplug-junkie...

Jojjo sa...

Usch, den filmen ångrar jag faktiskt att jag såg, riktigt mycket... Gillar INTE skräckfilmer alls men blev övertalad att se denna "för den är inte så hemsk". MItt sällskap, en skräckfilmsjunkie, var helt knäckt efteråt, även han ångrade att han såg den...

FLyttade för övrigt in i min lgh i april och det började knaka i mitt sovrum. I sängen (eller golvet under?) samt inne i garderoben. Jag hörde det t.om. när jag satt i vardagsrummet. En på mitt jobb kan "hjälpa andar vidare" säger hon så jag bad henne kolla på det. Och jag lovar, det blev tyst efter! I ca en månad, sen började det igen... haha. Så jag vet inte om de kom tillbaks eller vad. Men det var läskigt att det var knäpptyst i flera v efter!

Anna sa...

Tack för tipsen. Ska ta och gå in på apoteket och köpa öronpropparna. Mina proppar är nog för stora. Ska även testa att inte plugga in propparna så djupt. Jag brukar plugga in dem så att jag knappa får tag på den när jag ska ta ur dem. Tycker att de dämpar bättre när jag har plugga in dem riktigt djupt.

Duktiga Tjejen sa...

Jojjo: men fy! Förövrigt läbbigt vad mkt spökhistorier folk har här...

Anna: jag håller helt med, men det är inte värt det tillslut när man vaknar av sprängande smärtor. De i storlek small kan man dock trycka in skitlångt utan att få ont :) Fast... För mig försvinner inte alla ljud med öronproppar ändå, men de dämpas. Skönt.

Hanna sa...

Även jag är en öronproppsjunkie så nu måste jag lägga mig i. :) De allra bästa är de ljusorange från Apoteket. De som ser lite ut som, ehum ... snoppar? Jag köpte de nya ihåliga, för de skulle vara sååå himla bra med perfekt icke-tryck i örat. Nix, inte lika bra som de där andra eh ... tja ... snoppformade.

Duktiga Tjejen sa...

Hanna: jag tycker inte om de ljusoranga, jag gillar de gula bäst (nu ny färg: bruna), men vet exakt vilka du menar :) Antar att det helt enkelt beror på hur ens örongångar är formade... ;)

Anna sa...

Nu jag testat apotekets bruna öronproppar i small. Tyckte att de var rätt sköna och gjorde i alla falla inte ont. Ett plus kan ju dock vara att det inte syns om man har dem på sig om man går ute på uteställen. Dock tycker jag inte att de dämpade lika mycket som de gula jag hade innan. Fick ett par gul-rosa randiga öronproppar av en kompis. De på minner om de orangea på apoteket som Hanna tipsade om. Dessa var verkligen kanon att sova med. Dämpade riktigt bra och gjorde inte det minsta ont. Enligt min kompis som alltid sover med dem finns de att köpa bl.a. på earstore.se.

Hälsningar
En annan öronproppsjunkie

Brave New Life sa...

Shit vad läskigt! Jag har velat se den filmen men har glömt bort den. Ska man se den eller inte? Ä på semester i en väns lägenhet och här är en massa nya ljud som man kan bli rädd för. Plus att de har en husmus som jag också håller öra med.

Duktiga Tjejen sa...

Anna: nu får JAG tacka för tipset, sånna ska jag testa! :) Kan hålla med om att de i small inte dämpar lika mycket kanske, men skönt som sjutton att inte få halvt sprängda örongångar av trycket.

Brave New: Vet inte om man ska se den filmen ens, jag blev helt förstörd av den, och jag är INTE lättskrämd av filmer! Den satt kvar i mig länge, länge.