tisdag 30 augusti 2011

Två beroendeframkallande appar.

Jag blev inspirerad av Egoistiska Egons inlägg om appar eftersom jag själv numer är totalt beroende av min Iphone 4 (som dessutom jobbet bekostar med fria samtal och fritt internet):


Wordfeud: Alfapet online. Jag som har spelat på riktigt med min mormor i alla dessa år och suttit där och blivit rastlös när det har varit mormors drag och hon har suttit med näsan i svenska akademiens ordlista och tänkt och tänkt och tänkt, är helt överlycklig av denna app. Att få en liten pling när motparten har lagt sitt ord, kan det bli bättre?!Runkeeper: Så sjukt bra! Bäst är att den inte går att lura eftersom den styrs av GPS. Alla aktiviteter lagras och man kan se både hastighet och karta. Nu använder jag ju inte den för allt jag gör, men för promenader med avsikt att motionera samt löppass är appen guld. Måste dock säga att jag inte har sprungit på några veckor nu *hosthost*.Tips på gratis favorit-appar?

Och sist men inte minst: TACK för feedback på förra inlägget. Jag behåller mitt bloggnamn ett litet tag eftersom de flesta tycker att det är okej, även om jag gillade de förslag som kom.

12 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Tack för länk :) Det märkliga med Runkeeper är att den kan ge olika resultat för två personer som går exakt samma sträcka samtidigt. En kompis och hennes kille fick 1,5km skillnad (!). Märkligt. Men, om man inte tar den på millimetern (osäker på det där med kcal t ex...) så är den ju fantastiskt. Inte minst för peppen.

Anonym sa...

Står i valet o kvalet om jag borde köpa mig en såndär manick jag med.. min phone håller på att gå sönder, hörs jätteskumt då man pratar, ringer inte alltid då folk ringer etc... men men... hm. /Sus

Jojjo sa...

Älskar båda de apparna, även om jag har stängt av alla push notiser och glömmer bort wordfeud ibland så spelen går till "resign", hah. Spelar gärna mot dig om du vill :) milda_martha heter jag

Andra favoriter jag har är ShopShop, perfekt för att skriva listor på allt från vad man ska handla (man kan enkelt ta bort varorna allt eftersom så ser man lätt vad som är kvar), BlogPress för blogginlägg (fast den kostade 7 kr eller nåt tror jag)och LockBox ska visst vara bra för att lägga in alla sina koder och lösenord (men jag har inte hunnit testa den än).

Duktiga Tjejen sa...

Evve: what! Då är ju GPS:en visst lur! Fan. Måste testa. Kalorierna tror jag inte ett smack på, telefonen vet ju inte hur mkt man väger.

Jojjo: såklart vi ska spela, lägger till dig!! Måste testa dina apptips oxå, thanks!

Tears and Pearls sa...

Laddade ner runkeeper till min android, och har inte testat den ännu... vete fan hur man börjar liksom.. alltså hur man startar upp den. tror jag är helt blåst.. för jag trycker på start, men det funkar int...

Johanna sa...

Jag har fortfarande inte fått wordfeud att funka, är mycket irriterad.

Den där löp-appen ska jag prova, perfekt att se om man kan slå sitt rekord etc.

Anabanana sa...

Wordfeud, det verkar vara djävulens påfund ;)

Duktiga Tjejen sa...

Wordfeud är en ängels påfund! :)

Trillingnöten sa...

wow! Gillar! Nu är jag ju inte begåvad med en sån däringa ajfån, men så snart jag har en ska jag ladda ned i alla fall runkeeper. Adbra ju!

Duktiga Tjejen sa...

Trillingen: do it! Nästan värt att ha Iphonen bara för apparna;)

Hanna B sa...

Okej denna är inte gratis men om man gillar statistik så kör jag sleep cycle (7 kr tror jag) som läser av sömnen (mer eller mindre vetenskapligt beroende på sin egna inställning). Tycker det är sjukt intressant och har kört den så pass att jag vet att den stämmer hur jag sover.

Kör också wordfeud och tycker scramble funkar som tidsfördriv också.

Duktiga Tjejen sa...

Hanna: den har jag hört om! (sleep cycle). Kanske borde testa :)