måndag 28 november 2011

Senaste nytt hos Svetlana.Jag går alltid in med relativt fientlig inställning när jag träffar läkare. Med tanke på den bransch jag jobbar i är det rätt... dumt, men vadfan - Jag har liksom aldrig fått någon riktig hjälp och är så jävla trött på det.

Döm om min förvåning när Dr. Svetlana faktiskt tog mig på allvar imorse. Inte så att hon remitterade mig dit jag ville, det hade ju varit lite för mycket begärt trots att den specialisten på Akademiska vill träffa mig, men jag ska åtminstone få en grundlig utredning av magen inifrån om, förhoppningsvis, ett par veckor. Gluten, infektioner, bakterier, magsår, till och med tumör ska kollas upp, eftersom sånt här kan hämma D-vitaminupptaget. Jag har ont i magen i princip varje dag (mest på morgonen och sedan efter att jag har ätit), så mest troligt är kanske att det är något där som rubbar hormonerna.

Jag ser inte så värst jättemycket fram emot varesig gastro eller få en apparat uppstoppad i röven, men jag är ändå glad och kommer äta gluten i mängder och allt annat som vanligt tills dess. Om jag är glutenallergiker eller har något annat fel vill jag att det ska synas på tarmarna så mycket det bara går.

Till råga på allt har jag fått en svampinfektion (får det skitofta), så det här med nupping ligger på is. Känner att min kropp är rätt värdelös faktiskt. Jävla Tant Agda.

Men, äntligen kommer det kanske hända något. Håll tummen nu.

26 kommentarer:

Västgötskan sa...

Bra och dåligt.
Bra att det händer något!
Dåligt om det visar sig vara något "dåligt".

Hoppas de hittar vad det beror på i alla fall.

egoistiska egon sa...

Ja, hoppas de hittar! Jag har blivit av med massa kringsymptom sen jag la om min kost - t ex svampinfektioner.

nillas liv på pinnen sa...

*håller tummarna jävligt hårt*

Sus sa...

Hoppas det reder upp sig och att de hittar nåt. Värst är ju då man inte vet och fantasin skenar iväg.
Men vadå, varför är det så svårt att få till remissen?

Svampinfektion. Fy böveln så det är painful. :P Jag gick fan och haltade i 2 dagar då jag hade det sist. :P

Colombialiv sa...

Hoppas att de hittar vad det nu är snart! Men alltså, VARFÖR får du ingen remiss?
Hur som helst, jag håller tummarna!

Lisa sa...

Men nä, inte svamp också? Kan ju tycka att det räckte och blev över med besvär redan. Hade det mycket under graviditeten, och fy fan är väl allt jag kan säga om det.
Tant Agda i all ära, men nu får hon väl ändå sluta upp att jävlas!
Bra dock att de ska göra en grundlig undersökning på dig så du kanske blir kvitt problemen snart.

Trillingnöten sa...

Härligt att någon äntligen gör nåt!! Jag trodde i all min enfald att dessa saker faktiskt var gjorda?? Är det bara blodprov de tar på dig hela tiden?

Duktiga Tjejen sa...

Jepp, det är bara blodprov de tar. Och gynundersökning med ultraljud, och medicin på recept som INTE har funkat. Medicin funkar ju på de flesta tydligen, men jag fattade från början att felet låg nån annanstans eftersom jag ÄR i solen och ÄTER jättemycket med med D-vitamin. Jobbigt när läkarna tar hundra år på sig att konstatera något man redan vet. Däremot har de tagit en miljon olika prover för att kolla alla andra värden och organ, och det är bra. Hittills är det andra rätt bra, men går jag såhär länge kommer det inte vara bra länge till. Osteoporos och annat nästa.

Jag har alltså visst fått remiss, men till gastro och det andra, inte till Akademiska. Argumentet var att de ändå kommer göra gastro på Akademiska och dit är det längre väntetid = jag köpte det argumentet utan att kolla upp om det är sant.

Svamp på det javisst, kul va? Hade det NYLIGEN också så all medicin fanns redan hemma. Min kropp sviker mig alltid. I hate it.

jenny sa...

Nu håller vi tummarna!

Emmas Bokhylla sa...

Later ju inte sadar jattetrevligt, men jag hoppas verkligen att de hittar roten till problemet nu! Sa att de kan fixa det pa en gang!

...vattnet man far i kranarna har nere ar itne alltid sa jakla frascht, vilket en gang orsakade svampinfektionen fran helvetet som varade i en manad.... Hoppas att du blir battre snart! Kram!

Åsa sa...

Hörru sockret! Det e ju asbra att det händer något nu :)

Sen ang svampinfektioner, du vet det säkert redan, men jag drar det iaf. Om du använder typ underfrax som e av den glansiga sorten, kasta och köp nya.Vad jag förstått så överlever den där svampen allt, som en kackerlacka- typ. Använd helst bara i bomull som andas..skippa allt tajt, snygg kjol på bara, som sitter skönt.

Sen är du ingen tant Agda ;-) utan en söt och bra tösabit!
kram å dig nu
Å vet du redan om mina tips, skit i dem :)

Husfrun sa...

Det är klart jag håller tummen. Båda till och med.
Kram.

Sus sa...

Tänkte också på det där med trosor. Skippa allt annat än bommull!

Hanna Lans sa...

Bra att du äntligen ska få göra gastric och vad den andra nu heter. Trots att det inte är roligt att vara sjuk, så hoppas jag att de hittar något. Det där med att gå runt och må dåligt utan att veta tär ju som tusan på en.

Svamp ... Eh, här är en som har det kroniskt. Kul va? Not so much.

Osteoporos är en stor följdsjukdom till odiagnosticerad gluten. Mendetvartusanvadjagtjataromgluten ...

Det tråkiga med tarmbiopsier är att de måste ta från ett sjukt ställe, annars visar det inget. Om jag inte är felinformerad, vilket jag hoppas att jag är. De tar på flera olika ställen i tarmen och det känns inte alls. Däremot blir det skavsår i ahlsen och man låter inte på något sätt som en sexy mama när slangen förs ner i strupen. Men det går snabbt och gör inte ont, förutom skavet i ahlsen, men det går över på några timmar. Den där de går upp i ändtarmen har jag bara gjort nedsövd, så hur den känns vet jag inte.

Oj, vad jag håller tummarna för att det är något så enkelt som gluten, för då blir du toppenbra när du lägger om kosten!

Anonym sa...

Det är så lessamt att du har så många motgångar med din hälsa just nu, bra dock att det ÄNTLIGEN görs omfattande undersökningar och att du kanske får svar på nåt. Håller såklart tummen!

MissPkm sa...

Hoppas Hoppas verkligen på att du kan få de svar du behöver och att det sedan finns en ganska bra lösning på det hela. Bamsekram

Duktiga Tjejen sa...

Tack alla.

Har i princip alltid bara bomullstrosor, och tack. Men Hanna, konstant? Är det verkligen... Bra?

Som jag har förstått det är osteoporos en följdsjukdom på D-vitaminbrist, och är man glutenallergiker har man OFTA problem med D-vitaminupptag. Hur är din D-vitamin Hanna? Jag kommer få osteoporos i den här takten, så är det bara, och då är jag körd. Tack Hanna för enomgång av gastric! Är lite rädd för den. Och de kanske alltså inte jobbar något? Fan. Läkaren sa att man blir nedsövd för ändtarms-grejen. Tacka fan för det. Hoppas remissen kommer snabbt nu.

Jojjo sa...

Skönt att du får en grundlig koll, vilket som!!! Har gjort både gastro- och endoskopi, inte direkt kul nej men man får iaf svar. Håller tummarna för att de hittar vad som är fel och att det är lätt att fixa!!!

Anneli sa...

Håller tummarna och hoppas att du äntligen får något svar. Ett som är lätt att lösa :)

Nadja sa...

Jag hoppas att de hittar nåt! Låter aknske flummigt men jag minns när jag alltid svimmade och sånt att jag bara ville att de skulle hitta nåt, vad som helst så att jag i alla fall visste vad det var.. TRåkigt att du inte fått någon specialist än men skönt att de i alla fall tar dig på allvar!

Fröken Svensson sa...

Hoppas, hoppas!!! Härligt att de tog dig på allvar. Man blir ju så less på annat. Jag väntar fortfarande på min ryggröntgen.
Kram!!

Joanna Björkqvist sa...

Hu, vilken sjukblogg det blivit nu! Jag lider med dig och är tacksammare än någonsin för att jag inte varit sjukskriven sedan 1986. Då var jag bara en liten tonåring...

Allt det där med D-vitaminet räcker ju gott och svamp på det låter verkligen eländigt. Jag hade faktiskt svamp på mitt ena pekfinger när jag var åtta år, det är min begränsade erfarenhet av detta otrevliga...

Hoppas verkligen att du får svar på allt snart!

Peppkram!

Duktiga Tjejen sa...

Tack alla!

Att detta blivit en sjukblogg låter inte bra... Fast egentligen har den varit det hela tiden ;)

Har knappt kunnat sova för svampen, och den sitter inte på nån tå eller finger direkt, huuh!

Är impad av ingen sjukskrivning sedan 86, inte ens under graviditet liksom?!

Maria sa...

Jag håller tummar och tår!

Emma sa...

Hej Duktiga Tjejen!

Jag har också massa problem med svamp, läkaren sa att jag har en obalans i kroppen som får det ofta trots medicin o rekommenderade candidakost. Körde en kur på en månad så (inget socker, inga vetemjölsprodukter) o tyckte det hjälpte... Men jag tänkte att du kanske ska trycka på det också, att du ofta har svampinfektioner, för kanske du även har det i tarmen o att det är en del av din sjukdomsbild?
Jag följer dig, o hejar på dig:) kramar:)

Joanna Björkqvist sa...

Apropå sjukskrivningar; nope, jag mådde alldeles förträffligt under båda mina graviditeter så jag var inte sjukskriven en timme då heller. När jag skulle vara föräldraledig i september 1999 ringde jag till Försäkringskassan för att kolla upp vad jag skulle få i mammapeng och då sa hon att de senaste anteckningen på mig var från 1986, så jag behövde uppge min nya lön. "Jag antar att du har lite högre lön än du hade för 13 år sedan och det är din nuvarande lön som ligger till grund för din SGI (sjukpenningrundande inkomst), så den måste vi ändra."
Det var faktiskt så jag fick veta att jag inte varit sjukskriven sedan 1986 och sedan 1999 har tiden bara flugit iväg, så jag har inte varit sjukskriven då heller.
Lena Nevander Friström, en fantastiskt inspirerande psykolog som hade ett Sommarprogram för några år sedan, kallade sådana som mig för "Den inbillade friske" istället för Molieres "Den inbillade sjuke" och det tycker jag är väldigt roligt. Strunt samma om jag inbillar mig att jag är frisk - det funkar ju! :)