måndag 26 december 2011

Hur Hawaii blev Kenya:

Hotellet

Vi skulle ju åka till Hawaii och har suttit i timtal att försöka fixa hus och biljetter, och allt är typ fullt och slut och blä.

Vi sket i allt och bestämde oss för att dra till Kenya två veckor istället. Bestämde oss för ett par timmar sen, och nu har vi köpt resan.

Mombasakusten, safari och snorkling here we come! Om en sisådär dryg månad.

Vi slog på stort och kör med All Inclusive precis vid stranden. Det är så långt ifrån oss man bara kan komma, som sover i bilar (här kan ni läsa om bilsovandet - i år på Island i maj och USA i somras), struntar i att käka och sova på semestrar, men ibland måste man ju trotsa sig själv också, right?

Obs! Apor på hotellområdet. Monki får sålunda konkurrens av riktiga monkeys.


Stranden vid Mombasakusten

23 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Men ååhh. Men ÅÅÅHHH!!!

Johanna sa...

Åh, det där ser ju helt enormt härligt ut. Smart att boka mitt som världens regn-storm härjar i landet, man blir ju inte direkt mindre sugen då :)

Lisa sa...

Blir lite grön av avund faktiskt, hade mer än gärna sluppit prästkragar i trädgården/kantareller-iskogen-väder i december ett tag.

Anneli sa...

Det låter verkligen helt sagolikt!

Cinderalley sa...

Åh, fy vad fint, jag har också varit så himla himla sugen på att åka till Afrika på sistone. Lova att ta massa bilder!

Lfthmn sa...

Underbart! Jag unnar er verkligen en semester i paradiset! Ni kommer få det så härligt!

Trillingnöten sa...

Tycker Kenya låter riktigt trevligt!! Min kollega är därifrån och hon säger att det är fantastiskt :) (Ja, inte på alla ställen givetvis, men många! )Ni kommer säkert få supertrevligt!

stoffisen sa...

Åh vad härligt. jag har alltid haft en sröm om att åka till Afrika. ska bli spännande och höra vad ni tyckte sen. ni har nog inte bytt ner er vs Hawaii är helt övertygad..

oskrivnablad sa...

Låter helt fantastiskt!!! :-)
Ni kommer få det så mysigt. Kenya är nog ändå fränare än Hawaii tror jag :-)

Åsa sa...

Hahha, lovley :) Jag ska dit jag med :)..När är ni där?
Kramar!

Duktiga Tjejen sa...

Åsa, visst fan! Amazing! 1 feb... och du?

Husfrun sa...

Men vad kul att vara lite så där spontan och nästan busig. De resorna blir de allra bästa, lovar. Ni kommer att få det underbart.

nillas liv på pinnen sa...

Läser just nu en roman som utspelar sig i Kenya. Faktum är att huvudpersonen just nu befinner sig i Mombasa. Boken heter Hue of Blue och är skriven av Nina Jaribu. Jag har läst halva och kan rekommendera den så här långt!

Duktiga Tjejen sa...

Husfrun: Very much us att göra så, och det brukar bli bra! =) Vi hade ju dok redan bestämt att åka till Hawaii, så att ÅKA var inte spontant iallafall.

Nillas: Vilket sammanträffande. Och bra tips, tack!

Joanna Björkqvist sa...

Låter som en dröm!

Jag hade en gång i tiden en brevvän från Kenya och jag har nu hittat henne igen, tack vare Facebbok! jag sökte på hennes ovanliga namn och fann en namne i USA och det visade sig vara rätt kvinna - så himla kul!

Åsa sa...

ååh härligt! Åker den 15 feb :)

Kramar

Duktiga Tjejen sa...

Åker hem 16 feb, alltså antagligen samma dag som du anländer! Vi hade ju kunnat åkt på en utflykt tillsammans annars.

pim sa...

det är inte helt fel. jag och min kompis var lite inne på det också så jag väntar på rapport sen :)

kan du läsa länken nedan? jag får den inte sökbar och kommer inte ihåg hur jag gjorde med min gamla blogg :(

Duktiga Tjejen sa...

Pim! Vilken länk? Ser ingen? Kommer helt klart med rapport! Och bilder i massor.

Nadja sa...

Härligt, vi verkar verkligen gilla samma :) Bodde ju i Kenya i ett år och var i Mombasa två gånger. Om jag kan komma ihåg nåt av allt vi gjorde så kan jag komma med tips på det med :) Men sjalar, köp sjalar! Billigt och fint, PRUTA! på alla marknader och sånt måste ni pruta, ska ni bara till Mombasa eller på nån safari också? i själva mombasa staden som man åker båt till (gissar att ni bor vid Diani beach?) har en rätt häftig fästning som jag inte kommer på namnet på som ni i alla fall borde åka till, forty thieves (eller nåt med thieves tror jag) är en skitmysig strandbar som ligger på stranden, sen finns det nån skitmysig grej som amn åker ut med båt över dagen som jag inte heller minns vad den hette men då fick man snorkla nån timme och så åt man mat på nån ö som man inte fick ta bild på från vattnet eller vad det nu var, det var i alla fall hur fint som helst,Sen finns det en skitmysig restaurang som lixom är som i en grotta som man går ner i, dit måste ni gå. Oj oj, jag tjatar på som vanligt. Men jag återkommer om du vill ha mer tips :)

Duktiga Tjejen sa...

Tack Nadja! Exakt de sakerna har vi kollat upp, hihi, inkl. Middag på arabisk båt "tamarind" som tydligen är känd. Vi ska bo på hotell lite söder om Dhani-stranden.

Ska tänka på sjalar! :) Har så många... Köpte precis tre nya i Venedig :)

Lisa H sa...

Hawaii? Kenya? Whatever. Båda låter helt sagolikt underbart! Där kommer ni ha det riktigt gott :)

Nadja sa...

Haha vad bra! Åh, jag älskar verkligen Kenya <3 Jag hoppas verkligen att du också kommer att göra det. Apropå sjalarna, vi blev ju ganska duktiga på att pruta och de började känna igen oss så vi köpte sjalar för ca 15 kronor.. Masaj marknad is the shit, har nog aldrig varit på någon i Mombasa men ja e säker på att de finns :)Och kikoy som är en stor lixom bomullssjal som har ränder på sidorna. I massa olika färger, jag använder mina som strandlakan ibland också, rätt smidigt :)