tisdag 27 december 2011

Julen i bilder:

Om jag hade befunnit mig i närheten av San Diego hade Cinderalleys Julafton varit precis i min smak. Eftersom jag tyvärr befann mig långt ifrån Kalifornien stoppade jag in Grinchen i en liten låda och klistrade på ett smajl.

 Jul-lunch hos Monkis bror  var först ut på agendan. Han hade lagat mat i typ en vecka. Tydligen skulle julskinkan vara i ugnen typ tolv timmar... Kan tilläggas att julskinka fick mig att bli veg för mer än tjugo år sedan. Nu äter jag förvisso fågel ibland igen, men ändå. Griskött är det sista jag skulle äta. I accept it men fattar ärligt talat inte hur ni rent fysiskt kan tugga och svälja.

Jag hade bakat julmuffins med saffran, kanel, choklad och blåbär - vilket låter skitsmarrigt, I know, men de smakade italiensk bitterhet vilket inte är särskilt gott. Ingen hit.

Värdinnans pepparkakor.

Brorsbarnets kiddo fick 99 % av julklapparna. Som sig bör.

Stämningen var så julig att jag nästan mådde illa.

Efter lunchen knatade jag över till mormor och möttes av en solnedgång som hette duga. Hela julen var grön och det är värsta vårkänslorna ute. Tio grader klockan 06:30 idag liksom..?

 Min julmiddag. Vegopaj som jag hade gjort, sallad, lite lax och västerbottenost. Åt inte ens efterrätt och antar att jag är en av de få som snarare går ner i vikt på jul om något. Det finns så lite mat jag gillar eller tål.

På juldagen var det traditionell kalkon-middag hos morsan. Alltid med hemmagjord rödvinssås (och vatten i vinglaset! Drinking and trying to get pregnant = bad combination). Äter alltid kalkon den 25:e. Och brysselkål, fan vad gott! Visste ni att det innehåller enorma mängder folsyra dessutom? Win-win.

~

Ja, det var allt for now. Ska njuta av att vara ledig till den andra januari och att vi ska till Kenya första februari. Och så måste jag läsa! Har enkommafem böcker kvar för att nå upp till 100 utlästa i år.

Mycket att stå i, med andra ord.

19 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Är det svårare att bli gravid om man dricker alkohol? Det har jag nog aldrig hört förut? Har iofs jääävligt dålig koll på sånt där.

Duktiga Tjejen sa...

Egon: Har du aldrig hört det förut?! Märkligt! Alkohol och koffein försvårar. Inte en klunk kanske, men båda de sakerna försvårar. Med tanke på alla andra åkommor jag har är det lika bra att skippa allt onödigt som påverkar negativt!

Sedan menade jag dock följande: Om jag skulle vara gravid NU, vilket man ju kan vara om man försöker skaffa, vore det dumt att känna att shit! Drack alkohol fast jag var gravid.

Bella sa...

Tycker din mat så fräsch ut! Kram

Desirée sa...

Kenya - ååå så härligt det låter!

jenny sa...

Svenskt kulbord är ingen hit i mitt tycke. Skinka, det blir EN skiva för traditionen och inget mer, sill äter jag inte heller.

Kul att det blev kalkon den 25e! Lite engelsk jul där! :-)

Duktiga Tjejen sa...

Jenny! Inte engelsk, sydamerikansk! :)

Anonym sa...

Ser ut som en fin och god jul .. trots att jag då hellre skulle se att det är 10 minus än plus .. ;) Kenya låter btw grymt nice!!

mockapocka sa...

Brysselkål mmmmmm......
Gjorde en ny slags sallad på brysselkål i år. Hur god som helst. "Isärplockad brysselkål", lite citron och hyvlad parmesan, salt, peppar och olja. Mumma.

Cinderalley sa...

Haller helt med dig angaende skinka och julmat i allmanhet. Din tallrik sag i alla fall himla smarrig ut! (Den utan kalkon :) )

Johanna sa...

Jag är så sjukt impad av dina 100 böcker, helt galet ju! Jag har kanske läst 10 böcker i år..haha. Har inte räknat, men funderar på att lista från och med nästa år.

Hur som helst, tycker också att dina tallrikar ser väldigt smarriga ut, och jag är förvånad över att muffinsarna inte var bra - lät ju som ett perfekt recept liksom.

Duktiga Tjejen sa...

Mockapocka, det låter fantastiskt gott! Måste testa!

Cinderalley: skinka är det värsta so finns. Jag vill egentligen sluta med allt kött, men gör inte det nu när jag har så låga värden av många saker i kroppen. Måste bli friskare först.

Johanna: Gå med på bok.nu och/eller boktipset.se! Fyrar knappt själv hur jag har lyckats med denna mängd böcker. Mitt nyårslöfte blir att läsa MINDRE.

Anonym sa...

Superfina bilder!

Du; jag ska köpa en kamera till vår resa, men jag måste bara fråga, var har du köpt din? Vad är det för kamera för bilderna är helt fantastiska!!

Stor kram!

Duktiga Tjejen sa...

Stoffisen: Jag köpte min i San Rafael på best buy i Kalifornien... ;) Den finns dock att köpa i Sve med. Andra gången IDAG jag fått denna fråga, hihi! Det är en Canon G12. On du letar reda på mina USA- tags och hittar den med bilder från Los Angeles finns det en bild på den i sidospegeln :) I USA kostade den 3500 spänn, i Sverige ca 5000. Den är lättanvänd och skitbra. Är grymt nöjd! Är dock väldigt foto-nördig och har gått fotokurs 1.5 år på gymnasiet... Testa den vetja!

Christel sa...

Fina bilder! Låter som om du ändå haft en skaplig jul? Kram!

Anneli Stålberg sa...

Det låter som om du har haft en fin jul. Fast nu är det snart dags för ett nytt år. Jag hoppas att alla dina önskningar går i uppfyllelse då.

Duktiga Tjejen sa...

Har haft en mkt bra jul! Speciellt eftersom jag är ledig två veckor, aah...

Västgötskan sa...

Muffinsen lät ju (som du skriver) onekligen goda. Men då skippar vi det, efter det uttalandet. :-)

God fortsättning!

Villa Frejas bokblogg sa...

Oooo så gott det ser ut. Jag vill också äta kalkon den 25 varje år. Ny tradition från och med nästa år då'rå?

pim sa...

vi gör ett nytt försök me dkommentar:)

kenya funderar jag och min kompis också på så jag ser fram emot din rapport sen :)

(jag har testat att skapa ny blogg..därav ny adress)