måndag 19 december 2011

Under the duvet - ofrivilligt.

Åkej, semesterns officiella första dag tillbringas ofrivilligt i sängen. Visst att det kan vara skönt och allt det där, men inte när man (jag) inte kan röra sig (mig) utan krampaktiga smärtor som skär in som knivar i nacken.

Inte heller när semesterns andra dag imorn kommer vara likadan. Dessutom är det min födelsedag. Tur att det var trettio jämnt förra året iallafall, hade känts lite B att behöva ställa in en fest.

Eller tredje dagen, då jag skulle ha firat min födelsedag i stan med sju vänner som alla tackat ja, och dessutom fikat med Nadja som är i stan. Kanske hinner jag bli frisk tills dess, men det känns förjävla tveksamt alltså. Bara att sätta sig på en stol är ett helt projekt - för att inte tala om att resa sig från den.


Igår tvingade jag mig iallafall till mormor en stund. Jag grät bara några få gånger av smärta i bilen. Men det var det värt. Jag fick leka med finaste kusinbarnet, träffa en nyföding levererad från San Francisco, se in i mormors bruna ögon och äta pajer och tårta eftersom lillbrorsan fyllde år. Jag har nästan aldrig gjort paj innan, men jag hörde rykten om att min var godast (se bild).


Idag ser det ut så här utanför balkongen. Jag lyckades knäppa ett kort lagom tills nästa krampattack kom.

Tur att jag har bok-tävlingen med mig själv (att läsa 100 innan året är slut - har läst 94 so far), det håller mig iallafall sysselsatt. Och att vi har TV i garderoben i sovrummet.

23 kommentarer:

Sus sa...

Då det väl börjar ge med sig så brukar det gå ganska fort.. *tröst*
Jag åker på det här ganska ofta. :P

Duktiga Tjejen sa...

Fy fan, jag vet inte var jag skulle ta vägen om jag fick det här ofta! Jag har haft nackspärr typ en gång tidigare, men det går inte ens att jämföra med den här gången. Då kunde jag iallafall gå/sitta.

Tänkte just på det här - tänk om jag hade haft BARN nu? Jag kan ju inte ens lyfta ett mjölkpaket liksom!

Hoppas det går över fort...

Joanna Björkqvist sa...

Hoppas verkligen det ger sig snart - både för att du ska slippa ha ont, men också för att du ska få göra allt kul du planerat på den välförtjänta semester!

pim sa...

fy vad hemskt. det gör ju så ont.. usch...minns när jag hade ryggskott och bara kunde gå totalt spikrak i ryggen ha ha...knäppt..

och ja jag vet ett man måste ta ansvar för sitt eget liv men ibland så beror det ju på andra saker. som tex att folk vill och kan umgås, att man kan resa till någon elelr har semester så man kan resa utomland..jag skulle ju rest i januari men har ju ingen semester så det får vi skjuta på i ett år typ :P

Erika sa...

Jag lider verkligen med dig när jag läser. Jag vet precis vad du talar om. Jag hade nackspärr från och till hela våren. Men jag körde ju sova utan kudde och varm vetekudde dygnet runt för att bli av med det. Synd att kuddgrejen inte funkar för dig. Tänk på att inte göra NÅGONTING som gör att det sträcker i nacken. Då får man liksom börja om från början igen. Värktabletter är också viktigt för att nerverna ska slappna av. Hoppas det går över snart! Grattis i förskott förresten :-)

Trillingnöten sa...

Åh stort fint grattis till dig på din födelsedag!! Jag hoppas du får en superfin dag trots alla krämpor!

Sus sa...

Om det inte går över / lindras nu snart så ska du gå till läkaren, de har dunderkurer med painkillers, som man tar som en kur ifall det blivit en inflammation i muskeln. (Men då får man inte vara gravid... så du vet. Visserligen var jag det iallafall då jag tog den visade det sig senare men men..)

Om det blir till inflammation så sitter det i länge! (Veckor.)
Orsaken till nackspärr brukar vara spända muskler pga fel ställning vid datorn/fel ställning då man jobbar. Det är ju det jag ständigt lider av och kämpar med.

Maria sa...

Hoppas det går över snart!

Din idé med boktävlingen med dig själv ska jag sno rakt av inför nästa år! OK?

Kram

Lisa sa...

Nu måste den väl ändå ge med sig snart!?
Den där pajen ser sinnessjukt god ut!

Duktiga Tjejen sa...

Det är VÄRRE idag än igår. Omöjligt att undvika smärtan eftersom jag får den bara jag rör på mig. Och jag har nyst tre gånger idag = kramp varje gång. Huvudet är totalt låst nu, dessutom i en sjukt obekväm position helt nedböjt.

Tänk OM jag är preggo. Riskerar inte det för en starkare kur.

Födelsedagen kommer bli ett helvette. Orkar inte åka till akuten, hur ska jag ens få in mig i en bil? Kan inte sitta, och 1000mg Alvedon hjälper NADA.

Helvette vad jag avskyr min tant Agda!

Sofia sa...

Jag hade världens värsta nacksparr förra året, kunde inte ta mig ur sängen utan Reubens hjälp. Skrek av minsta lilla. Det som hjälpte var att sitta med ett paket frusna artor i femton min en gång i timmen. Och ata ibuprofen. Mitt var definitivt stress. Men det tog 2 veckor innan det gick över.

Nadja sa...

Jag hoppas verkligen att din jetlag teori är sann för det är 11 timmars tidsskillnad och vad blir det lixom, 22 dygn? Usch och fy.. Pajen ser så himla god ut!

Nadja sa...

Jag hoppas verkligen att din jetlag teori är sann för det är 11 timmars tidsskillnad och vad blir det lixom, 22 dygn? Usch och fy.. Pajen ser så himla god ut!

Tears and Pearls sa...

Åh nej!! :( Sånt där är aldrig roligt. En stor kram och krya på dej!

Duktiga Tjejen sa...

Sofia- två veckor!!! Men det här med frysta ärtor; eftersom det är muskler blir de sämre av kyla och behöver värme, kan inte den kylan ha gjort det värre? Jag ligger med värmekudde. Låter likt. Och jag har ju varit extremt stressad på jobbet och säkert spänt mig. Och sovit pissdåligt.

emma sofie w sa...

Ånaj! Krya på dig, hoppas verkligen det går över snart så du får en sjukt bra semester.

Husfrun sa...

Din arma stackare. Men du ser vad kroppen säger; att du gick från jobbet i rättan tid. Ta hand om dig nu så håller jag tummarna för att du kan fira din födelsedag.
Grattis i förskott. Kram.

Sofia sa...

Nej, min kiropraktor sa precis tvärtom, att man behöver kyla för att få ner svullnaden. Du kanske inte känner dig svullen men det är just det som sker när man har nackspärr. Det var när jag började med de frusna ärtorna som det blev bättre, jag gjorde inte det på en gång eftersom det var så obekvämt...

Johanna sa...

Men fy sjutton, låter som du har åkt på en helt fruktansvärd nackspärr. Du kan ju alltid gravtesta dig på akuten innan du får en smärtcocktail (eller kan man inte se direkt om man är gravid med tester? Kan inte sånt :))

Hoppas verkligen den ger med sig, inför julen och allt.

Anonym sa...

Men oj, sitter smärtan kvar fortfarande? Du måste ju gå till en läkare, igen! Du kan ju ha vrdit till ngn muskel så att det blir inflammerat!

kramen till dig med kryahälsningar!

Duktiga Tjejen sa...

Ligger fortfarande orörlig i sängen. Får se hur jag mår imorn. Känns B att sitta på akuten när jag jag bara blir sämre av att sitta upp :(

Sofia: Vad stört att sjuksyrror och alla guider säger att man ska ha värmekudde! Nu vet jag varken ut eller in. Har iallafall just fixat min flygplanskudde, då kan jan rent fysiskt inte vända på huvudet längre!

Fler sånna här dagar och jag blir galen!

Måste läsa på om kyla på nackspärr...

Duktiga Tjejen sa...

Johanna: gravtest funkar tidigast tre dagar innan mens, och jag ska ha mens först 29 dec! Inte för att jag tror att jag är preggo, men vill inte riskera :(

mockapocka sa...

Den ser VÄLDIGT god ut den där pajen. Kan man möjligen få en lite lista på vad du stoppat i den.

Nackspärr är vidrigt. Hoppas det släpper väldigt snart.