måndag 13 februari 2012

Jag vill ha en fåtölj!

Vet inte om den här uppfyller bekvämlighetskraven riktigt..? Hm...


 Monsterfåtöljerna kanske är sköna. Men snygga? Hm...


 Ett stycke tutt-fåtölj kanske? Hm...Den här är ju min grej faktiskt! Fast ärligt talat tror jag inte att den är så bekväm... Vad ska man luta huvudet mot? Hm...
Nä, det får nog bli en klassiker ändå. Är väldigt sugen på en sånhär sköning som mamma har i vardagsrummet. Lamino-kalaset skulle gå på en sisådär 14.000-15.000 spänn. Jag kan se mig själv sitta och amma där. Bara jag inte spyr ner dyrgripen innan förstås. Andra Tips?

20 kommentarer:

Jojjo sa...

Jag älskar den näst sista, har kikat på den förut och struntar nästan i bekvämligheten när det gäller den, haha. Har tyvärr inga tips men jag vill ha en sån där fåtölj som är stor och djup och som jag kan krypa ner i med fötterna uppdragna under filten!

Colombialiv sa...

Den är ju jättesnygg, men det är mycket pengar... (du kommer till Colombia tur och retur för mindre än så!). Du kan inte tänka dig någon IKEA-variant då? Typ den här:
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10112163/

Linnéa i Colorado sa...

Den sista är UNDERBAR

Mammas machete sa...

Ja, den sista är jättefin. Jag skulle slå ett slag för Annikas tips. Mamma har en ungefär likadan som köpts på Ikea. Kram!

Emma sa...

Jag har en jätteskön fåtölj, den är recliner, men även utan den funktionen så gungar den, det är en fjäder under liksom så det blir ett jätteskönt gung. Den är mjuk o skön med sköna armstöd, helt perfekt att sitta o amma i. Armstöd, mjuk o skönt gung:)

Emma sa...

Jag har en jätteskön fåtölj, den är recliner, men även utan den funktionen så gungar den, det är en fjäder under liksom så det blir ett jätteskönt gung. Den är mjuk o skön med sköna armstöd, helt perfekt att sitta o amma i. Armstöd, mjuk o skönt gung:)

Hanna Lans sa...

Du, försök lära dig att ligga ner och amma så sparar du ryggen. Efter 40 veckors graviditet där du burit barnet på magen absolut hela tiden (ja, så är det ...) så kan ryggen kännas lite, tja, trasig?

emma sofie w sa...

Gillar bokhyllefåtöljen asmycket, men den ser onekligen obekväm ut.

Mina föräldrar har typ en sån som den sista, den är bara tjockare och (MYCKET VIKTIGT) har ett fällbart ryggstöd, går nästan att få i fullt liggläge - älskar den där fåtöljen!

Joanna Björkqvist sa...

Jag kan inte låta bli att le lite åt Hannas kommentar och genast komma med en annan version. Jag hade inte det minsta ont i ryggen (men å andra sidan fördelade jag säkert barnets nätta vikt jämnt över hela kroppen eftersom jag gick upp 32 kg, så det var inte bara magen som var tung) och satt alltid i en fåtölj och ammade.

Det enda jag tips jag kan komma med är att ha armstöd. Det är väldigt skönt att vila armarna på när den lilla guldklimpen blir tyngre och tyngre... :)

Vad skönt att du kan tänka på NÅGOT annat än kräkningar och elände - hurra!

Åsa sa...

*fniss*
Den är vacker och klassisk :)
en riktig sagofåtölj skulle jag vilja se dig i. Ngt fluffigt och skönt, en mjuk gungstol kanske?
Kramar

Duktiga Tjejen sa...

Tack för tips Annika! Tycker dock inte att den är så snygg :S Just den Lamino är så himla, himla skön. Har provsuttit kopior och ingen är så skön som originalet. Vet att det är mycket pengar och hade gärna åkt till Colombia... Men jag kan inte resa längre än till vardagsrummet nu i vilket fall.

Hanna: Kanske får ligga ned och amma hela tiden då! Men jag tänkte att variation är bra? Typ att man kanske vill (om det går) se på tv eller läsa samtidigt om man ammar hela tiden? Jag vet ju inte hur det kommer bli, säkert asjobbigt så jobbigt som allt varit hittills...

Joanna: Du och din drömgraviditet, ska du ha dröm-amning nu också! ;)

Joanna Björkqvist sa...

Haha, det finns mer att säga om amningen - allt var inte guld där i början!

Jag stannade t ex på BB i en hel vecka med första barnet för att hon var så ivrig att blodet bokstavligen sprutade från mina stackars bröst. Det var hemskt att se sin vampyrdotter helt nerblodad på hela den vita bodyn och det gjorde sinnesjukt ont. Och ändå skulle man fortsätta med ett leende! Jo tack - lätt! Not.

Efter knappt en vecka hemma fick jag mjölkstockning och åkte tillbaka till BB febrig och eländig. Där hjälpte två sköterskor mig genom att massera brösten (kändes helt naturligt att ha fyra kvinnorhänder som tog i allt vad de kunde på brösten. Not.)

Det kom massor av var och vips så visste vi varför Varberg, där BB låg, fick sitt namn...

Så jag fick allt en del bekymmer jag med. Men graviditeten av strålande och förlossningen underbar och efter de två trevande amningsveckorna ammade jag i tio månader helt utan problem! :)

Nadja sa...

Tuttfåtöljen gillar jag, och den med böcker såklart fast bekvämlighetsfaktorn på den känns inte så hög.. Men fiiiiin!

Duktiga Tjejen sa...

Joanna: Det där med mjölkstockning är jag rädd för. Det verkar hemskt (och vanligt!). Tack för att du delar med dig! Nu vet jag att allt inte var rosenskimrande iallafall... ;)

Joanna Björkqvist sa...

Närå, det är det inte i livet över huvud taget - lite upsanddowns ingår! Det är bara att hoppas att topparna är högre och större än dalarna! ;)

Och när det gäller mjölkstockning går det så jäkla snabbt! Man kan må rätt bra, men känna att brösten är lite väl ömma, och tio minuter senare är man snudd på avliden. Jag hade aldrig kunna ta mig till sjukhuset själv till exempel. Mycket intressant.

Kikan sa...

Åh, jag hade alltid drömt om att sitta i en gungstol och amma. Men när jag väl skulle lära mig det där med amning visade det sig att inget annat än sitta med ordentligt ryggstöd, fötterna i kontakt med golv eller ngt annat stöd samt med amningskudden i knät fungerade. Det där med gungstol kunde jag bara glömma. Ligga ner och amma fick jag aldrig till över huvud taget... :) Min kompis köpte en fotölj hon skulle amma i. Den blev aldrig använd. Hennes bäbbe vägrade tutten så det blev flaska för hela slanten då var soffan bekvämare :) Kram!

Lfthmn sa...

Jag är så otroligt nöjd med öronlappsfåtöljen vi köpte på Mio i höstas. Den är så skön, och härligt hög i ryggen så man inte behöver ödsla kraft på att hålla upp huvudet. Den kostade 6000 vilket jag tyckte var ett fynd efter att ha gått lång tid och trott att man var tvungen att hosta upp 10-15 papp för att få tag på en SKÖN fåtölj!

...fast nu hittar jag den inte på deras hemsida. Kanske inte säljs längre?

Duktiga Tjejen sa...

Tack alla för tips!

Vi får se vad det blir för fåtölj. Någon ska det ju bli iallafall. När jag mår bättre ska jag provsitta mammas igen.

Allt och/eller Inget sa...

Hihi roliga bilder. Lamino är jättefin! Ett annat tips är Jetson. Så sköööön.

Anonym sa...

Hej
Var har du hittat dom roliga monsterfåtöljerna?