tisdag 6 mars 2012

Det här med shopping...

Jag har liksom aldrig gillat att shoppa sedan jag kom upp i - på papper - vuxen ålder (20?). Istället har jag älskat att se pengarna växa på hög sedan jag pluggade färdigt och började få ordentlig lön (inte alls så länge sedan, egentligen). Men maan har pengarna vuxit på hög! Med en lön över medel och minimalt shoppingbehov (förutom bra mat och resor) är sparkontot i mina ögon riktigt fett.

Frågan är nu bara hur länge till.

De senaste två veckorna har jag bara velat shoppa shoppa shoppa. Förutom soffbordet nedan har jag köpt en fåtölj (men det blev inte den svindyra, utan en som matchar soffan och istället kostar ca. 4.000 inkl. fotpall), massor av garner, bebiskläder, mammakläder, en amningskudde av bara farten, snart klickar jag hem en gravidkudde, en BabyBjörn bärsele, Pingu BabyGym, amningslinnen och babyskallror bebistofflor bodies åkpåsar och gärna ett helt nytt jävla kök.

Jag är helt enkelt ostoppbar. Jag vet inte vad som har hänt. Håller jag på att bygga bo eller har mina hormoner börjat löpa amok?

Köpt!

Men det här med mammakläder. Förutom att de är så jävla sköna och allt passar på första försöket var jag faktiskt tvungen att köpa två par byxor i helgen på H&M. På allvar tvungen. Ni ska få se själva...

So far so good- sjukt sköna i stl. 38 och jag ser inte alltför tjock ut framifrån trots att jag nu bara har ett kilo kvar till startvikt när jag blev gravid... (Ok, det var lite svårt att fota sig själv).

Men vad har vi här! En profilbild med gravidbyxorna fortfarande på i vecka 14. Man kan ju undra om jag är i åttonde månaden? I verkligheten ser jag mest bara tjock ut, det är liksom som om fettet har skjutsats ut... en bit.

Jag vet inte om jag ska tacka internet eller blockera vissa sidor framöver. Det mesta är bara ett klick bort...Och tänk på att jag är hemma sjukskriven hela dagarna ett tag till...

28 kommentarer:

Lisa sa...

Ja det verkar onekligen som du har börjat boa, jag var likadan och ville köpa precis allt till bebisen. Ofta så köper man på sig alldeles för mycket grejer som sen bara blir liggande för att bebisen inte alls gillar det, eller inte behöver´t ect..
Fast jag vet ju hur tråkigt det är att höra sånt, så shoppa loss du. Hehe. =)

Maria sa...

Jag tycker att du har en jättevacker mage!!
Boa på!

Hanna Lans sa...

Jag måste genast säga att du ska byta ut Baby Björnen mot en sådan där Mayan Wrap som man har på ryggen. Baby Björn kan pappan använda. Den gör inte gott för din rygg alls. Betänk att du haft bebis i magen i nästa ett år, och sedan fortsätta bära den på magen? AJAJAJAJ! Bättre att bära på ryggen.

Hälsar hon som hade förstörd rygg i några år ...

Lala sa...

Ohh, gullig mage<3 Boa på! Jag ville oxå köpa, fixa och dona när jag var gravid. Det jobbiga var att vi bodde i ett renoveringskaos när jag hade Nils i magen och vi blev klar med toaletten bara några veckor innan han föddes. Gaah. Ett tag var jag nära att skilja mig pga all byggdamm:P

Trillingnöten sa...

Hahahaha! Du kanske boar nu vet du :) Snart kommer städmani och sånt också. Promise!
Vilken fin mage :) Jag älskar gravidmagar!

Åsa sa...

fiiin:)
Skratt, du boar, man bygger ett bo helt enkelt ;-) hormoner och kärlek :) i en salig röra..
Klicka på du å unna dig massa fint nu <3
Kram Åsa

Anonym sa...

Duktiga! Ngt helt annat:

Läser en kurs i evolutionär psykologi just nu, och i veckans pensum ingår evolutionära perspektiv på sjukdomar och sjukdomsreaktioner. Du vet säkert redan att anledningen till att man mår illa och spyr särskilt under första trimestret är för att undvika få i sig ämnen som kan vara skadliga för fostret medan det är helt litet (alltså inga farliga gifter, utan helt vanliga ämnen som finns i vanlig mat, men som det krävs en fullt utvecklat lever att bryta ner). Men sedan nämnde de en studie där man kommit fram till att kvinnor som inte haft problem med illamående under graviditeten, hade fler spontana aborter än de som hade mått illa och kräkts. Och så tänkte jag att det kanske var uppmuntrande att höra att det inte behöver vara helt i onödan att du mått så dåligt...

Duktiga Tjejen sa...

Jo, jag bygger väl bo...Men jag köper inte så mycket onödigt...Hittills! Jag behöver ju allt det här, right? ;)

BabyBjörn är nu beställd, men Hanna - du har nog en poäng. Kanske får det bli Monkis grej... Vi får se.

Stinnepigen: Hade ingen aning om den teorin, jag har bara hört att man reagerar olika på gravidhormoner. Jag tror tex att min D-vitaminbrist bidrar till mitt illamående. Jag vill inte tro att det kan vara bra för bebisen att jag spyr så att jag blir uttorkad och svälter och måste få dropp. Det kan väl inte vara hälsosamt för bebisen? Och isåfall varför mår inte alla så? Hm... Intressant teori iallafall...

Alla har sagt hela tiden (barnmorskor osv) att missfallsrisken minskar ju mer illa man mår, eftersom fostret är "starkt fäst" i en. För mig har illamåendet tagit bort all rädsla för missfall. Ett tag ÖNSkADE jag mig missfall. Under många... veckor, faktiskt. Nu gör jag verkligen inte det längre. Jag såg ju dock hjärtat slå redan när den lilla var 7 veckor, och då säger de att risken för missfall är minimal. Min mamma hittade dock den bästa undersökningen för att trösta mig - ju mer illa man mår, ju intelligentare barn, haha! Den vill jag tro på. Min unge kommer bli nya Einstein.

Tack för kommentaren och peppningen!

oskrivnablad sa...

Du boar in dig helt klart! Men 8:e månaden??!! Haha, vänta bara å se magen när du ÄR i 8:e månaden ;-)Men den där fåtöljen kommer bli där du hänger mest hela dagarna tror jag. Såg jätteskön ut!

Christel sa...

Åh, du bygger bo.. Mysigt! Och vilken fin mage hörru! :)

RackarTuss sa...

Bobygge på G! :)

Been there, done that :)

Sandra sa...

Nesting på hög nivå! Min ekonomiska situation har absolut inte tillåtit det, men jag har ändå en hel del nu tack vare givmilda vänner och mammas arbetskamrat som gett bort både amningskudde, babygym och babysitter!!! Min mage var större i början än vad den var sen runt v. 16-18 då jag började må bättre och inte var lika svullen och sen efter v. 18 började gravidmagen komma!!! :)

Lala sa...

Vad menas egentligen med att risken för missfall är liten om man ser hjärtat ticka i vecka 8? Om man inte såg nåt tickande så skulle väl fostret redan vara olevandes? Eller? Men jag har själv hört det där förut.

Husfrun sa...

Ja, det är troligtvis gravidhormonerna som är i gång med shoppishopping ;)
Själv är jag lika dan, gillar att se pengar växa på hög. Tyvärr finns inte den möjligheten just nu, men sen så :)
Kram.

Weronica sa...

Hehe,,, gullemage !!! Så ovant att se det :)

Snart kommer post, så då får du annat att tänka på :)

Joanna Björkqvist sa...

Vilket härligt glatt inlägg- pengar på hög och mage som växer = GÖTT liv!

Tack för att du tänker på min i min sorg - idag har det varit en sån där extra jobbig dag... Kommer säkert flera såna då och då... Suck...

Varm kram till dig och en liten klapp på den där fina magen!

Bara Sara sa...

Ja, det är lite för enkelt att klicka hem grejer ibland.. Och vilken fin liten mage - det är underbart att få börja använda gravidklädr!!

Anneli sa...

Mysigt!
Det är lätt att handla på nätet, lite för lätt ibland kanske :)

Mammas machete sa...

Vilken fin fåtölj! Och vilken fin mage! Kram!

MissPkm sa...

:) sött!!! Du shoppar väl igen dig på allt du missat sen 20..

msta62 sa...

Shopping är alltid trevligt! Framför allt om det är så billigt! Blev förälskad i fåtölj med pall - VAR finns den! "A click away" kanske? :-)

Duktiga Tjejen sa...

Vad gulliga ni är! <3

Lala: För att det sägs att just få igång hjärtat är ett stort riskmoment. De två största är: ATt hjärtat ska fungera och sedan att moderkakan ska funka. Moderkakan kommer också i v.8 eller vad det är. Kroppen är helt otrolig alltså!

msta62: Vad roligt att du gillar den så mycket! Den är väldigt skön också... Den är köpt på Chilli och heter Cortina. Tror att de har en nätbutik också! :)

Lala sa...

Ja den är helt jäkla otrolig! Hur allt (oftast) klaffar och funkar precis som det ska.

Jojjo sa...

Åh, mage!!! Blir riktigt avis, har tokdrabbats av intensivt bebislängt, så mycket att jag blir galen. Och ja, shoppingen kan nog vara ett tecken på att du bygger bo plus är hemma hela dagarna, haha. Ser ut som en mysig amningsfåtölj!

Anonym sa...

Men vilken härlig mage du har fått! Underbart!! Tänk att ni har en liten mini i magen :D Magiskt!

Jag har haft svårt att kommentera bloggerbloggar sedan jag kom till Thailand men nu går det Yippiie!!

Stor kram till en fin du!

Fifi sa...

Du boar! Jag var likadan, var tvungen att köpa tusen saker hela tiden, inklusive en ny lägenhet att boa i.

Haba sa...

Fina jeans och fin mage! Den shopping du beskriver är inte alls sjuklig- dessutom satsar du ju i dig själv/ er. Inge´illa me det!

Oj va jag börjar sakna min gravidmage nu...skulle inte ha trott det då..hoppas du får må bra så du kan njuta lite också!

Emma sa...

Vad fin den ar!! Jag blir alldeles varm inombords nar jag ser den!
Ah, harligt att du i alla fal mar lite battre, hoppas att illamaendet forsvinner snart!

Kramar!

ps.

och lite shopping ar helt okej ibland! bord, soffbord och klader maste man ju ha, eller hur? :-) Men jag ar likadan, vi har tva sma skrangliga bort ill vart vardagsrum bara for att jag har vagrat att kopa ett stort bord ('vi kan inte ta med det nar vi flyttar!')