fredag 26 augusti 2011

Produced with love.


En av alla fördelar med att bo på gränsen till landet är allt närproducerat. Igår köpte jag honung som slungats häromdagen från en biodling en kilometer från hemmet. Det lär vara bra att äta en sked honung om dagen (ej uppvärmd) för att stärka immunförsvaret, och äter man dessutom honung från där man mest vistas tar den bort en hel del pollenallergi (winwin!). Det finns även ett ekologiskt hönseri med frigående utomhus-höns, fiske och diverse annat i närheten. För er som redan bor på landet är det såklart vardagsmat, men för oss Halv-Stockholmare är det verkligen guld. Jag älskar det! 

Jag hämtade även ut recensionsexemplar av Malin Johanssons debut Kär Lek? igår eftersom den ska recenseras till nättidningen jag bloggar för, och det första som slog mig var hur jag ville börja läsa den på en gång. Den är riktigt snygg och inbjudande, och alla vet vi ju hur viktig layouten är för ett första intryck. Namnet på Malins förlag är också väldigt snyggt; Contrast Förlag. Undrar vad jag ska döpa mitt framtida till..?

8 kommentarer:

Joanna Björkqvist sa...

Åh, vad gott och lyxigt!

Vi brukade köpa honung av en väninna som bor ett par kilometer bort, men i våras var hon tvungen att låna ut sina två bisamhällen på obestämd tid.

Hennes man har fått jobb i Shanghai och imorgon flyttlasset! De blir borta i minst tre år, men det kan bli längre...

Emmas Bokhylla sa...

Ah, harligt, alskar att handla narodlat!

Och den har jag ocksa stoppat ner i vaskan, skall bli ett sant noje att lasa!

Jag har redan bestamt att "mitt" forlag, om det nu blri nagot, skall heta mitt efternamn + &Co.

Om jag inte andrar mig, forstas!

Jojjo sa...

Tyvärr är det inte allt som är lättillgängligt på landet heller, försöker muta en bonde att sälja kött till mig just nu men de är svårövertalade. Blir nyfiken på vart ni bor men förstår att du inte vill berätta :)

Duktiga Tjejen sa...

Bor i en kommun söder om Sthlm som hör till Storstockholm! :)

jenny sa...

Härligt med närproducerat och ekologiskt. Ägg är något jag skulle vilja köpa ekologiskt. Jag tror nämligen inte alls på de som kallas ekologiska i affären. (Det kan man se på gulan förövrigt, ju gulare desto friare och gladare är hönan. Den ska vara nästan orange i färgen, inte alls så mesgul som de man köper.)

Duktiga Tjejen sa...

Jenny: fast gulan i ekologiska frigående i affären är iallafall gulare än de andra, alltid något...

Emmas Bokhylla sa...

Gulan i Sverige är alltid gulare än i Afrika! Ibland är den så vit att man itne ser skillnad mellan vita och gula. varje gång vi kommer hem till sverige så blri vi hänförda när vi äter ägg, haha!
Det är tragiskt dock, vi har provat alla möjliga återförsäljare men nästan alltid med samma nedslående resultat. Och om äggleverantören heter Colourama, känns inte det llite...B?

Hurra för äkta ekologiska ägg!

Duktiga Tjejen sa...

Emma: oj! Intressant. Vill inte ens veta hur hönorna i ditt land lever dock.. :/